Kurs i Frankrike

 

 Vi hade en fantastisk kurs med härliga kursdeltager i våras.

 Nu håller vi på och planerar nya kurser i Frankrike till 2018

 

Mer info kommer här i slutet på sommaren! 

 

 

 

 

 

 

Möt våren på denna kurs i södra Frankrike 29 mars - 2 april 2017!

  
Vid foten av Pyrenéerna vid Medelhavet, omgiven av vinodlingar, ligger den pittoreska byn Banyuls-sur-Mer. Byn mellan hav och berg, är en magisk plats för inspiration, återhämtning och rekreation.
Vi bor på det lilla fina landsortshotellet Hôtel le Manoir, www.manoir.se,  mitt i byn. Hela hotellet står till vårt förfogande.
 
Kursen varvas alla dagar i mindre grupper med:
 
Vegetarisk matlagning - ledare Margareta Rosengren som driver Rosengrens Skafferi. Margareta har lång erfarenhet av vegetarisk mat, älskar det franska köket samt har en brinnande passion för örter och kryddor.
 
Vi lagar mat med säsongens härliga grönsaker. Vi provar veganmat samt godsaker från Raw food- köket. Du får inspiration om hur du kan använda örter och kryddor för att förhöja smakupplevelsen.
Vi gör måltiden till en njutning för både öga och gom. Det blir också en stund för samtal, reflektion och gemenskap. 
 
Fysiska aktivteter - leds av Lotta Wollarz, erfaren tränare, gym.ledare och kreativ inspiratör. Lotta älskar fysiska aktiviteter, vandringar och utomhusliv.
 
Vi vandrar i bergen och efter havet med eller utan gåstavar. Vi njuter av vyerna samtidigt som du tränar rörlighet, övar balansen, utmanar din styrka och förhoppningsvis får lite bättre "flås". Inga förkunskaper krävs. Du arbetar efter din egen individuella förmåga och får personligt stöd och tips.
 
Morgongymnastik, uppmjukning, rörlighetsövningar inför dagen för dem som önskar det. För de djärva ges möjlighet till morgondopp i Medelhavet.
 .
Psykiskt välmående och återhämtning - leds av Ida Flink, leg. psykolog och docent i psykologi. Ida forskar och undervisar i kognitiv beteendeterapi (KBT) speciellt inriktad på sömnsvårigheter, smärta och stressprblematik. Ida är också författare till ett antal böcker i ämnet.
 
I bergen har vi övningar i medveten närvaro - Mindfulness.
 
Ida leder tre olika pass:
Återhämtning och välbefinnande ´
Det är en utmaning att planera och prioritera för att må så bra som möjligt. Det här momentet ger dig en chans att se över hur du disponerar din tid och fundera på hur du vill använda din tid för att må så bra som möjligt.
Sömn
Sova gott är oerhört viktigt för hälsan och välbefinnandet. I det här momentet får du möjlighet att se över dina sovvanor och optimera förutsättningarna för god sömn. Du får även tips för att bibehålla en god sömn på lång sikt.

Smärta
Smärta och värk är dessvärre oerhört vanligt och blir ofta ett större problem med stigande ålder. I det här momentet får du tips för att hantera smärta och värk på bästa sätt och hur du kan förebygga långvariga smärtbesvär.
 
Under kursdagarna finns möjlighet för de som önskar att vara med på vinprovning.
I Banyuls tillverkas främst det söta vinet Banyuls, ett "vin doux naturel"
Traktens rödvin har appelationen "Collioure" och är i allmänhet av mycket hög kvalitet. I området framställs annars mest " Côtes de Roussillion", från enkla bordsviner till utsökta årgångsviner.
 
Kurspris; 7.995 SEK
 
I priset ingår:
- 4 nätter inkl. frukost på Hôtel le Manoir
- 3 luncher och 3 middagar, dryck till middagarna vin/alkoholfritt.
- Hela kursprogrammet torsdag - söndag. Kostnad för ev. vinprovning tillkommer.
- Priset gäller för dubbelrum, enkelrumstillägg 200 kr/natt.

 
PROGRAM
Ankomstdagen 29 mars:
- Kl. 18.30 drink och presentation av kursen samt kursledare och deltagare.
- Kl. 19.30, vegetarisk middag samt skaldjur och vin/alkoholfri dryck. Torsdag till söndag varvas kursen enligt ovan mellan de olika passen.
Du väljer själv vilka pass du vill gå på.

 
Kursen avslutas med lunch söndag 2 april.
 
Lättast tar man sig till Banyuls-sur-Mer med flyg till Barcelona och därefter med hyrd bil, eller med regionaltåg till orter i närheten av Banyuls-sur-Mer där det finns möjlighet till upphämtning.

 
Välkommen med din anmäla senast den 15 februari 2017.
Begränsat antal platser!
 
Vill du ha mer info ring Margareta Rosengren tel: 0709 18 09 69